כמו שהצגה טובה לא יכולה להיות מוצלחת ללא תאורה מתאימה ולא משנה כמה כוכבים הם השחקנים בה. כך גם בתכנון ועיצוב חללים.
כמעצבת פנים, אני שמה דגש על תכנון התאורה בפרויקטים השונים ומתקצבת זאת מראש. אז למה זה כ”כ חשוב לי? אמנם, מדובר בתורה שלמה, אך אנסה בכל זאת לתמצת?
ישנם סוגים שונים של תאורה וברוב הפרויקטים אני משלבת את כולם בתכנון התאורה. התכנון יכלול גופי תאורה שונים דקורטיביים וטכניים, תקרתיים, קיריים וריצפתיים, שמעבר לאור שיפיצו והאפקט שיצרו, הם יהיו מותאמים לקונספט העיצובי.
סוגי תאורה:
תאורה כללית, שתפקידה כשמה, לתת אור כללי בחלל. לרוב פרופילים שונים של לדים (שקועים בתקרת גבס או גלויים על תקרת בטון) יעשו עבודה מצוינת.
תאורה ממוקדת הבאה להדגיש משהו ספציפי. שאני רוצה להבליט פריט עיצוב כגון פרטי דקורציה, אומנות, תמונות, פרט נגרות מיוחד, צמחיה וכדומה, לשם כך אשתמש בספוטים.
תאורת אווירה, גם כאן כשמה היא. תאורה שיוצרת אווירה. איזה אווירה נרצה ליצור בחלל? דרמטית או אולי רומנטית? נוכל לעשות זאת בעזרת ספוטים ופסי לד.
תכנון גוון ועוצמת התאורה. בארץ מאוד אוהבים אור והרבה! ויש אשליה שככל שהתאורה לבנה, כך היא מאירה. אז זהו שלא! כל גוף נבחן לפי עוצמת האור ולא לפי הגוון.
לתאורה כללית אשתמש בגוון אור לבן חם (3,000K), גוון חמים ונעים היוצר הפרדה בין החוץ לפנים.
לתאורת אווירה אשתמש לעתים בתאורה חמה יותר (2,700K ואפילו פחות) גוון צהוב עמוק (כמו אור הנר).
לתאורת משטחי עבודה אשתמש בגוון לבן טיבעי (4,000K) גוון אור טיבעי וניטרלי.
בפרויקטים, אני אוהבת לתכנן את גופי התאורה בהתאמה אישית ולייצר גופים חדשים, כדי שייצרו את האווירה והמראה המדויקים שאני רוצה.
כמו למשל בתמונות שצירפתי, פרויקט של עיצוב משרד, בו שולבו כל סוגי התאורה שתארתי. תכננתי גופים מטפסים שענו על הקונספט העיצובי. מאחר והמשרד קטן ואין מקום לעציצים בכל החדרים, גוף התאורה בחדר הישיבות שודרג ונוספו לו קערות לצמחיה.
כאן המקום לציין, בזכות שיתוף פעולה עם קרן מוגרבי מ Ver la luce ור לה לוצ’ה פנטזיות התאורה שלי מתגשמות